Bordtennis historia spänner över åldrarna

Bordtennishistorien är full av roliga anekdoter och roliga fakta. Genom att börja spela nu kan du göra ditt märke i denna pågående utveckling av historien.

Bordtennishistorien går hundratals år tillbaka, även under medeltiden spelades ett mycket liknande bordtennisspel som kallas “tennisbana” av aristokrater under 1880-talet och anses allmänt ha blivit populärt på grund av den ökande populariteten hos gräs. tennis och badminton.

Bordtennishistorien är full av intressanta historier.

Även om bordtennis ökar i popularitet, särskilt i Europa, spelas spelet också på andra kontinenter, men i en annan form. Historien berättar om brittiska trupper stationerade i Sydafrika som skulle spela en variant av bordtennis med rader av böcker för nät, cigarrlådor för paddlar och graverade champagnekorkar som bollar. Bordtennishistorien är en kontinuerlig förbättring av material som används för konstruktion av bord och tillbehör och uppgång och fall i olika länder när de klättrar till toppen av mästerskapsstegen, till exempel historien om kinesisk bordtennis når gyllene åren på 1950- och 1970-talet.

Första uppträdandet av namnet ‘bordtennis’ var i ett brädspel 1887, som togs fram av sångaren J.H. New York. 1891 började spelet se ut som en modern version när ett spel som heter ‘Gossima’ togs ut av John Jacques från London. Spelet har trumpaddlar, ett 30 cm högt nät och en webbinpackad korkboll. Från och med nu ändras spelet från styrka till styrka. De första ihåliga celluloidbollarna togs till USA från England av James Gibb och namnet ‘ping pong’ är registrerat som ett handelsnamn i England. Amerikanska rättigheter till namnet såldes till Parker Brothers 1901. Även 1901 fördes spelet bordtennis till Kina från västra bosättningar. 1902 började kikade bordtennispaddlar dyka upp och spelet började likna det vi spelar idag.

Bordtennis olympiska historia

1920- till 1950-talet var den tid då Europa dominerade spelet, med 1926 som bildandet av International Table Tennis Federation. År 1935 slogs American Ping Pong Association, US Amateur Table Tennis Association och National Table Tennis Association samman och bildade US Table Tennis Association som så småningom bytte namn till US Table Tennis 1994). Som tidigare nämnts såg kineserna 1950-70-talet sitt prägel på bordtennishistoria, när Hiroji Satoh från Japan 1952 vann världsmästerskapet och initierade Fjärran Östern-dominansen, som bara skulle sluta med ökningen av svensk dominans 1952. 1989, som skulle pågå till 90-talet.

Även en kort historia av bordtennis kommer att ligga utanför denna artikel och många milstolpar har utelämnats. Men om du väljer att börja sporten, kan du vara säker på att du är en del av bordtennishistorien. En historia fylld med intressanta händelser och tekniska förbättringar.

About the Author

You may also like these