Hur fungerar Tennis-Point?

Varje gång John bestämmer sig för att tjäna får han 2 försök. När John slår tennisserven måste bollen gå över nätet och landa i serviceboxen hos motståndaren Alfred.

Innan Alfred kan slå och returnera bollen till John måste bollen studsa en gång i motsatt servicebox. Men om bollen inte landar i den motsatta servicelådan får John det andra försöket.

Om John missar båda servarna (det vill säga bollar landade inte i den motsatta servicerutan), kommer John att förlora poängen. Efter att ha tappat en poäng kommer John att meddela poängen vid sin nästa serve. Han kommer att tillkännage denna “Love-15”. John har noll (kärlek) och Alfred har 1 poäng (15).

Obs: Om bollen nuddar nätet och landar i serviceboxen kommer denna service inte att räknas. Men om Johns serve var framgångsrik och Alfred lyckades returnera serven, skulle båda spelarna fortsätta att slå bollen fram och tillbaka tills någon missade skottet, slog bollen i nätet eller utanför spelfältet.

I det här fallet, om John missar skottet, kommer Alfred att få en poäng. Om Alfred har missat skottet får John en poäng. Detta fortsätter tills poängen når punkt 3 som är 40.

När båda sidor, John och Alfred, har nått samma antal poäng inom det aktuella spelet, är poängen “all”. Till exempel, om John och Alfred har samma poäng 1, är poängen “15-alla” och “30-alla” om båda spelarna fick 2 poäng.

Men om John och Alfred har vunnit 3 poäng så skulle det inte kallas “40-all” utan det skulle kallas “deuce”. Från denna tidpunkt av spelet, närhelst poängen är oavgjord, skulle det kallas “deuce”.

Göra poäng i ett tennisset

Till skillnad från att göra poäng i ett tennisspel innehåller poängsättning av ett tennisset inte komplicerade saker eller regler.

Ett set är klart eller vunnet när någon av spelarna vinner 6 matcher. Det vill säga spelaren som vinner 6 matcher först vinner setet.

Men om en spelare har oavgjort vid tvåan, måste den spelaren vinna minst 2 matcher för att vinna setet.

Typer av tennisset:

För att vinna ett tennisset bör du känna till de två huvudtyperna av ett set. Med andra ord, för att göra mål i ett set finns det två sätt att göra det.

Fördelar set:

I denna typ av set måste en spelare vinna 6 matcher (med två) för att vinna setet. Det betyder att i den här typen av set finns det inget tiebreak-spel även om poängen når en oavgjord nivå som 6-6 eller 6-all. Spelaren vinner när han vinner med två matcher.

Tiebreak-set:

I denna typ av set måste en spelare vinna 6 matcher för att vinna setet. Till exempel, om poängen är 5-all (5-5), måste en av spelarna vinna minst 2 matcher till i rad för att vinna setet. Men om poängen når oavgjort (6-6 eller 6-all), behöver vi ett tiebreak-spel för att avgöra vinnaren.

Hur man gör en tie-breaker-match

Från början av den här artikeln kanske du undrar “vad är ett tiebreak i tennis?”“. Tja, det här är poängen, vi borde förklara tiebreak-spelet. I ligamatcher, när ett tennisset når 6 matcher alla (6-alla eller 6-6), uppstår det oavgjort och ett tiebreak-spel spelas. Ett tiebreak är bara ett extra tennisspel för att få fler poäng för att avgöra vinnaren. Spelaren som kommer att serve i nästa game startar tiebreak-spelet och serverar en poäng till domstolens tvåa.

About the Author

You may also like these