TENNISPOÄNG

I en tennismatch betyder kärlek noll, så tennisens poängsystem är verkligen det uddaste och märkligaste poängsystemet än andra sporter. Så, hur fungerar tennispoäng?

Håll dig till oss i några minuter eftersom vi ska förklara tennisens poängsystem i detalj.

När du väl förstår hur tennisresultat fungerar kommer du att veta att det är ett av de mest unika och intressanta poängsystemen.

Dessutom är det obligatoriskt att lära sig grundläggande tennispoäng för bollbarn eftersom det är en del av deras tränings- och urvalstester.

För en nybörjartennisspelare kan detta poängsystem vara mycket förvirrande men när du väl vänjer dig vid det kommer du att känna dig som en erfaren fan. Men om du övar ensam kan du göra poängen enkel.

I den här artikeln kommer vi att förklara tennispoängsystemet genom att först börja med en bredare bild och sedan dyka in i detaljerna för varje mindre bild så att du kan förstå tennispoängsystemet på nolltid.

Dessutom kommer vi också att förklara innebörden av tennispoängtermer som du kanske har hört när du var på tennisbanan. Jag skulle också föreslå att du också läser min separata artikel om betydelsen av alla tennistermer.

Det grundläggande:

Tennis är ett av de berömda spelen som vi spelar på en rektangulär bana av antingen två spelare (singlar) eller fyra spelare (dubbel). Genom att stå på motsatta sidor av banan slår båda spelarna bollen fram och tillbaka med en tennisracket.

När du är på tennisbanan kan du höra ord som “point”, “game”, “set” och match. Att lära sig tennistermerna och deras betydelser är fördelaktigt om du menar tennis på allvar.

Vad betyder de för dig?

Med enkla ord, poäng läggs ihop till spelet, spel läggs ihop för att göra ett set, och set läggs ihop för att göra matchen. I den här artikeln har vi förklarat alla dessa tennisterminologier i detalj.

Poäng i tennis

Till skillnad från andra sporter räknar vi inte tennispoäng som 1,2,3, snarare räknar vi dem som 15, 30, 40. Så, vad är den första poängen i en tennispoäng? Det är kärlek’.

Ja, du har hört det rätt men det är inte det romantiska. Den första poängen i tennisens poängsystem är noll som vi kallar “Kärlek”.

Så närhelst domaren tillkännager kärlek, var inte förvirrad, det betyder noll. Vi förstår att du har den här frågan i ditt sinne “varför tennis får 15 30 40?”.

Vi kommer att ta upp denna fråga inom kort tillsammans med tennisens poängsystems ursprung. För nu, förstå bara att det är så här tennispoäng fungerar.

Tennisspelsresultat

I en tennismatch består varje spel av en serie poäng. Tennisspelets poäng börjar från 0 och går upp till 40 men dessa är bara fyra poäng (0,1,2,3). Utgångspunkten (0) kallas “kärlek”. Den spelare som vinner minst 2 eller fler poäng över sin motståndare, vinner spelet.