Country Tennis, någon?

Jag var i Juliette igår och lärde min son Will att köra. Han fyllde nyligen femton år och fick ett studiekort, så vi kör nu de flesta söndagseftermiddagarna. Vi gillade båda Juliette eftersom det var den perfekta platsen för henne att träna – inte mycket trafik och massor av landsvägar för henne att ta sig runt. Det har också en sak till att göra med det – om vi övar på att köra vid Juliette kan vi göra det enkelt att komma till Ed Jr.s hus. efter att vi var färdiga och tillbringade tid med honom.

Det var vad vi gjorde igår. Vi turnerade Juliette ett tag och klättrade sedan in i Ed Jr.s hus. Vi gick knappt ut ur min lastbil när han dök upp vid ytterdörren, ropade hej och sa till oss två att komma över till huset. Och det är vad vi gör.

Vi tre pratade i en bra halvtimme, och vi fick en viskning.

Under vårt samtal löste vi ganska mycket Mellanöstern-krisen, bestämde vilken georgisk flagga som skulle vara bäst och fick reda på om Britney Spears bröst var äkta eller silikon. Det var så kul.

Efter det bestämde vi oss för att gå ut och sträcka benen. När vi gick runt Ed Jr.s yttergård. vi råkar gå runt där kombinationslagret / garaget var beläget. Efter att ha serenaderat oss med lite lite färgskämt, Ed Jr. frågade Will och jag följande,

“Har du spelat country tennis?”

Will tittade på mig som om jag visste vad hans farfar talade om, men jag hade ingen aning. Jag ryckte på axlarna och sa,

“Kan inte säga att vi har det. Vad är det för då?”

Han svarade: “Jag ska visa dig.” Och med det gick han runt på ladugården och kom tillbaka med en tennisracket.

Will och jag vill inte säga någonting, men jag är säker på att vi båda undrar hur ni skulle spela tennis stående precis utanför förrådshuset. Jag trodde Ed Jr. kände också det här, så han gav mig racketen och pekade sedan runt hörnet där flera ruffiska bin flög runt …

“Titta på det där?”

“Bina?”

“Ja. De är våra tennisbollar. Dem och getingar och gula jackor eller vad som helst med vingar som sipprar runt här. I landtennis får du poäng för att slå ner saker som flyger.”

“Du menar att du vill att jag ska stå här och svänga den här racketen mot en geting eller bi?”

“Japp.”

“Finns det inte en chans att jag kan bli stickad om jag svänger på en av dem och missar?”

“Ja, men allt som är värdefullt har en viss risk i sig. Kommer du att spela country-tennis eller behöver jag köpa dig några rosa lådor?”

Det är allt som krävs. Jag tog tag i min racket och bröt ner i en Kung Fu-liknande attityd. Flera bin surrade av, och jag svängde på dem men kom tom upp. Slutligen flög ett stort bi på en fjärdedel direkt mot mig. Jag stirrade på honom, höjde min racket och BAMMM! En direkt hit – ole ‘Billy träffade marken, och jag är säker på att jag får några stora poäng!

Hoppas att det bara varade några sekunder. Ed Jr. tittade på biet, sedan på mig och sa,

“En punkt.”

Jag trodde att han skojade, så jag frågade,

“En punkt?”

“Ja, bara en. Son, biet är enormt. Du måste få poäng, vad du just gjorde skulle vara som någon som använder en basebollträ för att slå basket. Vem som helst kan göra det. Ge mig en racket så ska jag visa du hur det är gjort. “

Jag gav den till honom.

Den gamla mannen tog den, helt tyst, och höll den troligen midjan hög. Det gick inte mer än en minut när det medelstora biet flög rakt in i synfältet. Ed Jr. spändes upp, slog handlederna och …

Poppp !!! Biet tappade som om det hade skjutits. Jag tittade på det en stund och såg Ed Jr, som omedelbart meddelade,

“Spel, uppsättningar och matcher.”

Och där har du det. Min första landstennismatch, en 2-1-förlust mot Ed Jr. Will och jag gick strax efter, för det var för sent och han hade fortfarande lite läxor kvar att göra. På vägen tillbaka såg Will på mig och sa,

“Jag antar att du lär dig något nytt varje dag, va pappa?”

Det kan vara en underdrift …

About the Author

You may also like these