Grunderna för tennis

Förhanden är utan tvekan det viktigaste skottet i tennis. Vanligtvis spelaren med de mest stötande banan. Många av de bästa college-spelarna och de flesta proffsen i de tio bästa har stora framhands.

Förhanden är ett mycket knepigt skott och den här artikeln täcker inte alla siffror och utgångar. Vad den här artikeln kommer att försöka göra är att lära dig grunderna, de saker som varje spelare gör med en bra förhand, så att du sedan kan fortsätta justeringar som tar din skytte till nästa nivå. De fyra stegen som beskrivs här kan verka enkla, men faktum är att de flesta spelare på klubbnivå inte utför en eller flera av dessa drag korrekt, men alla proffs gör det.

Pivoter och axelböjningar

Vrid- och axelvridningsrörelsen är hur du ska starta varje förhand du slår oavsett vilken hållning du träffar ditt skott. Du utför detta steg så snart du inser att du har förhand. Denna rörelse vänder din kropp åt sidan och låter dig röra dig effektivt på tennisbollen. För att utföra axelns svängningar och böjningar, sväng med ditt yttre ben (din högra fot om du är högra) och överför din kroppsvikt till det benet. Samtidigt måste du vrida axlarna åt sidorna medan du lämnar båda händerna på racketen. Det är också mycket viktigt att du inte använder armarna för att ta tillbaka racketen ännu; detta är ett stort misstag som många spelare på klubben gör. Racket börjar dock tillbaka, bara för att dina axlar är vända åt sidan.

Ta racketen tillbaka / förläng en annan arm

Nu när du har tagit din sida och rullat axlarna kan du nu använda din slående arm för att få racketen hela vägen tillbaka. Förläng samtidigt din andra arm och slå inte hela kroppen så att den är parallell med baslinjen. Detta hjälper dig att hålla dig balanserad och bedöma kommande tennisbollar. När du har gått in i denna position är dina förberedelser slutförda och du är redo att svänga framåt till din kontaktpunkt.

Sväng till kontakter

Efter att du har slutfört förberedelserna gör du följande tre saker samtidigt: 1) Skjut bakbenet, 2) Vänd tillbaka kroppen i nätet och 3) Släpp ner racketen och sväng den vid din kontaktpunkt. Vägen din racket tar under detta steg kommer att se väldigt ut som bokstaven “C” sett från sidan. Din kontaktpunkt kommer att ligga på framsidan av din kropp, ungefär midjan hög. Din överkropp ska vända mot nätet. Se också till att strängen är vinkelrät mot banan när du slår bollen.

Uppföljning

Kärnan i uppföljningen är att smidigt skjuta tennisracket när du har kommit i kontakt med tennisbollen. Baserat på hur du svänger tidigare i skottet bör uppföljning vara det bästa och enklaste sättet att stoppa racketen. Om det handlar om en förhand, expandera mot dig och slå tennisbollen och fortsätt rotera din kropp. När du har förlängt, vrid underarmen och handleden tillsammans medan du försöker kontrollera tiden på klockan. Bär racketen över kroppen i en mjuk och avslappnad rörelse.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig en tydlig bild av grunderna som är inblandade i att slå tekniskt förhandsljud. Varje toppproffs gör dessa saker när de träffar, och om du kan behärska dessa grunder har du en grund som du kan bygga ett mörderskott på.

About the Author

You may also like these