Tennislektioner: Hitta en tränare för ditt barn

Om ditt barn är intresserat av att ta tennislektioner är det viktigt att hitta rätt person som tar ansvaret. I slutet av sessionen vill du att ditt barn inte bara ska uppskatta sporten utan också ha en trevlig upplevelse.

När det gäller tennislektioner kan en bra tränare göra eller bryta ditt barns upplevelse med sport. Även om ditt slutmål inte är att få dem att möta Wimbledon, vill du ändå att han ska ha det bra att lära sig eller förbättra sina färdigheter. Tränaren eller läraren är den centrala personen som kommer att vägleda ditt barn genom denna upplevelse så att du vill välja klokt.
Plats:
Tennislektioner måste hållas på anläggningar som kan stödja dem. Domstolar bör reserveras för den här tiden och se till att ingen annan är ute i domstol under denna tid. Det kan vara en riktig distraktion att försöka dela området med andra spelare. Om du hittar en tränare med en etablerad uppsättning studenter kommer han eller hon förmodligen att undervisa i denna typ av arrangemang. Det hjälper också om lektioner hålls någonstans nära ditt hem eller arbetar för att göra upphämtning och avlämning enklare för din familj.

Prisvärdhet:

I vissa fall måste överkomlighet övervägas. Även om du kanske vill ha en nuvarande klubbmästare som handledare för din spirande stjärna, kanske det inte är något på en budget. Du kan fortfarande hitta begåvade spelare att undervisa men du kan behöva titta i en ny riktning. Tänk på en av de lokala högskolan eller gymnasiet som vill prova på träningen. Om de gillar sporten som den kommer att genomföra i deras uppförande, ge ditt barn någon att se upp till. Du kanske vill hålla fast vid övervakningskurser, men de är vanligtvis billigare än mer traditionella lektioner.

Erfarenhet:

Erfarenheten av en tränare i fält och med undervisning är viktig. Du vill hitta någon som kommer att öka ditt barns kärlek till sport mer än någonting annat. Du vill ha en tränare som vet hur det är att vara på planen mitt i ett spel och vara underdog. Du vill ha en tränare som vet vad som krävs för att förbättra dina färdigheter. Du vill ha en tränare som kommer att kunna relatera till när ditt barn kämpar med någon del av spelet. Om du hittar en tränare med mycket fälterfarenhet men väldigt lite erfarenhet av att ge tennislektioner, se bara till att du håller ett öga på saker som förälder och håller koll på hur det går.

Din destination:

Slutligen är det viktigt att veta vad dina mål som förälder är, vad ditt barns mål är och till och med vad din tränare tänker på för ditt barns tennislektioner. Vill du att ditt barn ska ha alla chanser att bli nästa professionella idrottare eller vill du ge ditt barn möjlighet att njuta av en sport de tycker om? Vill du se en markant förbättring av deras spel? Det är viktigt att diskutera dessa frågor med tränaren för att hålla sig på samma sida.

About the Author

You may also like these