ATP World Tour Tennis anländer till Japan

Det längsta turnerande evenemanget i Asien denna helg kommer att vara tillbaka i form av Japan Open Tennis Championships. Tävlingen hölls för första gången 1972 och kommer att spelas på Ariake Colosseum som för första gången någonsin har 48 tennisbanor med infällbart tak för att vara med i tennis.

2012 tog Japans första hemmaodlade talang titeln, med Kei Nishikori som hoppades kunna försvara titeln för andra året i rad. En spelare som inte kommer att göra resan till Japan Open är Storbritanniens Andy Murray, som inte bara vann singeltiteln 2011 utan även dubbelspelar med sin bror Jamie.

Murray är för närvarande borta, återhämtar sig från en ryggoperation och kommer att missa resten av säsongen. Efter nästan två år av lidande av en instängd nerv som orsakar smärta i höften och överbenet, är det dags att vila och ta itu med tillståndet. Skador kan hända de bästa av oss, både proffs och amatörer.

Varje sport kommer att ha en lista över vanliga skador i samband med det och tennis är inte annorlunda. Sportens högintensiva karaktär gör att spelare kan utveckla muskelskador i hela kroppen och ledproblem från överanvändning eller halka på banan.

Efter en idrottsskada är det viktigt att stanna och vila för att säkerställa att inga ytterligare skador uppstår. Att fortsätta med en skada kan ta ett direkt självbegränsande tillstånd till ett som kräver extra vård och längre uppgifter vid sidan av. Förutom vila, sjukgymnastik, lätt träning och till och med operation, används träningshängslen ofta för att behandla muskel- och ledbesvär.

Vilken sportbygel ska jag välja?

Det enkla svaret är att det beror på. Det finns olika stöd för varje del av kroppen, från ryggstöd till kompressionshorts. I varje område av kroppen finns det olika versioner av tandställningen eller tandställningen beroende på vilken typ av tillstånd du vill behandla. Fotledsstöd är ett bra exempel med vanliga erbjudanden för enkla stukningar till fastspända versioner utformade för att hantera skador på fotledsbanden.

Det är viktigt att du väljer rätt tandställning för det tillstånd du vill behandla, annars kanske det inte är lika effektivt. Om du inte är säker på vilken typ av tandställning du ska välja, sök råd från en läkare som kan peka dig i rätt riktning.

Det finns många skador förknippade med tennisspelare, med en rad sporthängslen utformade för att hjälpa till att hantera detta tillstånd. Här är några av dem.

Ryggstöd

Ryggen stödjer arbetet för att hantera ländryggsskador relaterade till ländryggen. Smärta centrerad i nedre delen av ryggen kan vara mycket försvagande och förhindra rörelsefrihet och till och med lätt att ta sig upp ur sängen. Ryggskador orsakas vanligtvis av överanvändning, från att trycka dig för långt på tennisbanan till att försöka lyfta något för tungt.

När spelare överväger tennis   sträcker sig mycket under hela spelet när de sträcker sig efter ett skott, därför kan ryggen vara utsatt för skador. Ryggstöd ger patienten ett extra stöd när han är aktiv.

Ryggstöd hanterar skadesymptom genom att trycka på det smärtsamma området, vilket inte bara kan minska smärta för att hantera eventuell inflammation. Att komprimera det drabbade området kan också tillåta patienten att vara aktiv längre, något viktigt under återhämtningen.

Medan vissa hängslen kan användas som ett sätt att förebygga skador, är ryggstöden utformade för att användas efter en skada och fungera i samband med andra former av rehabilitering som sjukgymnastik. Även om stöd kan hjälpa, kanske det inte åtgärdar grundorsaken till problemet och om du har några tvivel bör du söka råd från en läkare.

Compression Shorts

Kompressionshorts tjänar till att behandla skador relaterade till lår-, hamstring- och ljumskområdet. Målet är att bibehålla muskelinriktningen genom kompression, vilket kan förbättra idrottarens prestation. Högaktiva sporter som tennis och fotboll kan orsaka muskelskador relaterade till övre benområdet, med allvarligare muskelbesvär som leder till långvarig muskelskada.

Muskelskador kan variera i svårighetsgrad, med mindre belastning som tar några dagar att läka jämfört med att en bristning eller tår tar längre tid. Kirurgi kan också utföras för mer allvarliga bristningar, där muskeln måste sys ihop igen.

Till skillnad från ryggstöd kan kompressionsshorts användas både som en förebyggande åtgärd och efter skada. Som en försiktighetsåtgärd kan kompressionsegenskaperna hos shortsen hjälpa till att minska onaturliga muskelrörelser utan att begränsa prestanda och flexibilitet. Efter skadan fungerar den kompression som erbjuds för att hantera inflammation och smärta, vilket gör att du kan hålla dig aktiv längre.

Även om kompressionsshorts är vanliga i viss utsträckning, finns det speciella alternativ med remmar som ger en extra nivå av kompression till lår- och ljumskområdet. Den extra kompressionsnivån erbjuder en viss grad av flexibilitet för patienten beroende på hur mycket de behöver det.

Idrottsskador i allmänhet varierar mycket i svårighetsgrad och sporthängslen är effektiva för att hjälpa dig genom återhämtning. Oavsett om du letar efter ett ryggstöd eller kompressionsshorts, se till att du väljer rätt stöd för det tillstånd du försöker hantera.

About the Author

You may also like these