Tennis Live

Tennis liveresultat – Ryssland går vidare i Fed Cup, möter Italien nästa


Federation Cup är en veckolång tennisturnering som innehåller damtennislag mellan två länder i en direkt duell och slåss om en plats i finalen.


Detta är damernas Davis Cup-motsvarighet för män. Varje lag måste gå igenom en serie matcher enligt deras lands världsgruppering och zonen de befinner sig i. Det förlorande laget slås automatiskt ut från tävlingen. Utslagningsmatcherna fortsätter tills två lag är kvar att tävla om cupen.

Rysk tenniskalender

Ryssland, med en stigande pool av tennisstjärnor som har producerat tio av de bästa spelarna i framtiden och nuvarande världsklassspelare har gått vidare till nästa omgång och vunnit en tredje titel i rad. Ryssland gav inte sina motståndare en chans att vinna matchen eftersom de slog Kina med 5-0 och vann sin oavgjorda första omgång.

Världssjuan Svetlana Kuznetsova började rulla bollen när hon blev den första ryska spelaren på banan för en singelmatch. Han eliminerade Zi Yan i raka set, 6-2, 6-4. Världsfyran Elena Dementieva tog sedan sin andra match när hon slog Shuai Zhang, 6-3, 6-0. Rysslands kapten Shamil Tarpshchev vilade sedan Dementieva med Anna Chakvetadze som ersatte honom för att ta sig an Zi Yan i den omvända singelmatchen. Han kvalificerade sig med en vinst, 6-2, 6-1 och säkrade matchen för Ryssland. Den senaste kvartsfinalisten Alisa Kleybanova i Australian Open gjorde sin lagtävlingsdebut och vann mot Kinas Tian Tian Sun, 6-1, 6-1 medan veteranparet Dementieva och Kuznetsova fullbordade det vita slaget när de tog kontroll över dubbelmatchen mot Tian Tian Sun och Ziyan 1-6, 6-4, 6-4.

Det kinesiska laget spelade serien utan sina toppspelare som alla är rankade bland de 36 bästa. Jie Zhang, Na Li och Shuai Peng är alla otillgängliga. Kapten Qi Zhangs sida hade bara tre spelare i sitt lag med Zi Yan som högst rankad på 119. Shuai Zhang och och Tian Tian Sun på 273 respektive 275.

ATP-cupen

Ryssland möter Italien nästa gång i den andra omgången. Italien slog även Frankrike med 5-0. Men matchen visade sig vara mycket omtvistad eftersom de två första tennisvinsterna kunde ha gått till de franska kvinnorna om turen var på deras sida. Amelie Mauresmo fick en matchpoäng mot Flavia Pennetta men kunde inte vända det till en vinst, vilket gav Italien ett nytt liv och en 2-6, 7-6(7) 6-4 vinst för Italiens första poäng. Alize Cornet fick sedan hämnas Mauresmos nederlag när hon  spelade Francesca Schiavone i den andra matchen men blev också slagen i tre set med poängen 1-6, 6-2, 6-8. I singeln kunde Cornet inte producera den form som gjorde att hon gick vidare till kvartsfinalen i Australian Open och blev slagen av Pennetta, 2-6, 2-6. Sara Errani slog sedan Mauresmo med en 6-3, 6-4 vinst. Det italienska dubbelparet Errani och Roberta Vinci besegrade sedan sina franska motsvarigheter Severine Bremond och Nathalie Dechy och fullbordade avstötningen med en 6-4, 6-4 vinst.

Det var ett tråkigt nederlag för det franska laget, som hoppades att deras förmögenhet skulle förändras med sin nya kapten Nicolas EscudeFree Articles med tanke på att matchen  spelades  på det franska lagets hemmaplan. Italiens kapten Corrado Barazzutti visade att hans lag var bättre.

About the Author

You may also like these