Wimbledon-mästerskapen i tennis

Bara två veckor efter French Open samlas de  bästa tennisspelarna  i världen i London för att avgöra vem som blir kungen och drottningen av tennis i år på gräs. Den prestigefyllda turneringen startar den 20 juni och avslutas den 3 juli med herrfinalen. Wimbledon är den äldsta tennisturneringen i världen. Vid starten av mästerskapet var det 128 spelare eller 64 par för varje kön i singelturneringen, 64 par för dubbelspelet och 48 par för mixeddubbelturneringen.

Historia om Wimbledon Tennis Championships

Detta turneringsformat är detsamma som andra Grand Slam-turneringsformat. Herrmatcher spelas i 3 av 5 set, medan dammatcher är 2 av 3 set. Det finns 32 seedade spelare i dam- och herrturneringarna. Dessa spelare har garanterat tillträde till turneringen baserat på deras rankning i ATP- och WTA-rankningarna. Det finns spelare inbjudna av arrangörerna med jokertecken. Dessa spelare hade inte tillräckligt högt betyg men var spelare som skulle locka stort intresse från publiken. Lågrankade spelare måste klara en 3-runds kvalturnering för att säkerställa att de deltar i huvudevenemanget om de inte får ett wild card.

Wimbledon-turneringen börjar

Mästaren i varje enskild turnering vinner en prissumma på £1,1 miljoner vilket är 10 % mer än förra årets turnering. Tvåan får också prispengar men hälften av vad mästaren får. Denna turnering ger 2000 poäng till spelaren som vann den för ATP- och WTA-rankingen. Ett mycket intressant faktum om Wimbledon Tennis Championships är det faktum att alla spelare som deltar i turneringen måste bära den obligatoriska helvita klädseln. Från huvudbonader till strumpor och skor, allt spelarna har på sig måste vara vitt.

Om du vill vara åskådare på läktaren för en turneringsmatch, var beredd på att spendera mycket pengar. Biljetter är inte lätta att få tag på och priset är ganska dyrt beroende på vilka spelare som kommer att spela på planen. Naturligtvis kan du titta på turneringar hemma hos dig och bjuda in vänner för att göra atmosfären mer spännande och konkurrenskraftig.

About the Author

You may also like these